fbpx

Studio Aard geeft afval scheiden nieuw gezicht

Afval scheiden campagne nieuw themabeeld ontwerp concept

Studio Aard geeft afval scheiden nieuw gezicht

Bestaande campagne afval scheiden krijgt een nieuwe mascotte! Nadat de campagne ‘Geef het door’ enige tijd had gelopen was het tijd voor een nieuwe impuls. Studio Aard ontwikkelde daarom voor de campagne van de samenwerkende Drentse gemeentes een nieuwe mascotte, het gezicht voor deze samenwerking om het scheiden van afval te stimuleren.

Nieuwe mascotte campagne stimuleert inwoners Drenthe

17 februari was de aftrap en kon Drenthe kennismaken met de nieuwe mascotte van deze provinciale campagne om afval scheiden te stimuleren. Blikkie, zoals wij hem zelf noemen, zal de Drentse inwoners stimuleren om afval te gaan scheiden via de website www.drenthegeeftdoor.nl, posters en infographics.

Juist omdat deze campagne helemaal aansluit bij de visie van reclame- ontwerpstudio Aard zijn we blij met de bijdrage die wij hebben kunnen leveren door voor deze campagne over afval scheiden een nieuwe mascotte te ontwerpen en ontwikkelen.

Artikel hoogeveen.nl:

…De afgelopen jaren hebben alle Drentse gemeenten hun krachten gebundeld in een samenwerkingsverband. Het doel? De hoeveelheid restafval per inwoner terug te brengen. Daarvoor is de campagne ‘Geef het door’ in het leven geroepen. Drenten worden met posters, via social media, infographics en op andere manieren geïnformeerd en gestimuleerd om hun afval (beter) te scheiden.

Afval is een grondstof. Dat geldt in elk geval voor een groot deel van ons afval. Plastic wordt gebruikt voor nieuwe grondstoffen, gft-afval wordt omgezet in compost en van oud textiel wordt vulling gemaakt voor bijvoorbeeld autostoelen. De hoeveelheid (ongescheiden) restafval per inwoner van de provincie bedroeg in 2015 nog 224 kilogram. In 2021 was dit al teruggebracht naar 148 kilogram per inwoner. Een groot deel van dit gewicht kan nog worden gescheiden. Op de website www.geefhetdoor.nl worden tips gegeven, is informatie te vinden over het scheiden van afval en vertellen inwoners van Drenthe over hun eigen ervaringen.

Nieuwsgierig geworden na het lezen van 'Studio Aard geeft afval scheiden nieuw gezicht'? Laten we kennis maken...